Snö!

Nu snöar det även i lilla Hallsberg.


Utsikt från mitt fönster

Skyller på dålig syslöjdsundervisning i skolan

Hur svårt kan det vara att sy ett par shorts till maskerad tänkte vi tre och började klippa ut mönsterbitar. Och började sy ihop. Då kom Jossans mamma och tittade storögt på vårt mästerverk. Delarna vi sytt ihop passade inte, midjan var smal för en fyraårings och allt fick sprättas upp igen. Sen sydde Jossans mamma klart shortsen, vi är dig evigt tacksamma!


Bra dag

Fyra anledningar till att gårdagen var en så fantastisk dag följer nedan!

1. Resa


Tjoho! Äntligen bokade jag och Frida våra flygbiljetter till Peru! Där ska vi sola, bada, vandra i berg och regnskog och kanske ska jag inhandla mig en panflöjt. Resan avgår 30 december och vi blir tillbaka den 20 januari!

2. Mat med vänner

Efter seg föreläsning gick vi och lyxade till det med pizzabuffé på Biteline! Sen fick jag sällskap ända till tåget där de vinkade av mig och önskade mig trevlig resa. Min alldeles egna Sundsvallsfamilj! Fina vänner


3. Kändis på Centralstation

I väntan tåget mot Hallsberg såg jag en kändis på Stockholm Central. Samen Krister, från "Ensam mamma söker"!

Eftersom vi i ett par dagar har haft seminarium och workshop i skolan på temat observation tänkte jag att detta var ett gyllene tillfälle att använda mig av mina nya akademiska kunskaper. Tyvärr hade jag inget block och penna att anteckna i, utan jag fick lägga saker på minnet istället. Detta observerade jag:

* Han var där i sällskap med två flickor i liknande ålder
* Han var kortare än mig (under 1,76 meter alltså)
* Han läste Aftonbladet
* Han pratade i mobil med samma dialekt som i TV
* Han tog samma tåg som mig mot Karlstad
* Han hade snickarbyxor med en morakniv hängandes i en av fickorna


Häpnadsväckande resultat och analys: Även om man är renskötare, inte får man gå omkring med kniv på centralstationen?


4. Hem ljuva Hem

Hade egentligen inte tänkt åka hem innan jul. Men så dök det upp lite festligheter, så jag bokade biljetter hem utan att berätta något för familjen. Så igår 21:00 anlände mitt tåg till Hallsberg och jag fick mig en härligt kylig promenad genom ett vackert Hallsberg. Sen knackade jag på och sa: - Hepp! Här är jag!


Barndomshemmet

Det var kul! Så nu blir jag hemma i fyra dagar där jag förhoppningsvis får tid till både familj, vänner och lite plugg...

(Ett par timmar efter det att jag lämnat Sundsvall fick jag SMS från Linda att den första snön föll i Sundsvall. Typsikt att jag missade den!)

Mot tandläkaren: 2

Väl framme hos tandläkaren inbillad jag mig att jag mådde mycket bättre och försökte övertala tandläkaren att vi kanske inte behövde gör den där undersökningen i alla fall. Men det tyckte inte hon. Så jag fick snällt luta mig tillbaka och gapa. Hon lutade sig över, petar lite och säger:

- Ojojojoj, oj...

Eh, kanske inte direkt vad man vill höra från tandläkaren.

- A-å..., jag försöker säga vadå.
- Titta här, säger hon och vinklar fram spegeln.

(För kräkmagade sluta läs)

Så väller det fram massa var ur tandköttet.

Så då var hon tvungen att sticka med spruta på massa ställen runt tanden. Bedövning slapp jag för min svullnad var så kraftig att jag bedövade mig själv. Så nu blir det penicillin i tio dagar, munskölj och nån gel som ska på.

Mot tandläkaren

Nej, min tand och kind är om möjligt än mer svullen idag. Sov max 4 timmar inatt. Ser ut som Lina i Emil i Lönneberga när hon hade tandvärk. Så ringde till folktandvården imorse som rådde mig att ringa 112 för jourhavande tandläkare. Så nu ska jag till dem och gud vet vad de vill göra med min tand! Jag som är så tandläkarrädd, jag darrar och svettas redan. Tänkte ringa mor och beklaga mig och få lite stöd eftersom hon har stor erfarenhet kring problem med visdomständerna. Men nej nej, inget svar, sitter väl i något möte. Så mor käre mor, om du läser det här, så sitter jag säkert i tandläkarstolen i en nära döden upplevelse. Förhoppningsvis kan vi pratas vid efteråt, måste nog ventilera upplevelsen då.

Skämtsaker & Barnvagnar


Affär i Sundsvall - härlig blandning

Tandproblem

Mitt annars så symetriska ansikte är missformat. Min visdomstand bråkar och vänster kind är svullen. Dum som jag är började jag självklart googla på problemet. Då står det på en sjukrådgivningssida att: "en sådan inflammation i underkäken kan sprida sig neråt halsen och ge upphov till djupare infektioner, och ibland till och med ge andningssvårigheter. Därför ska inflammationen alltid behandlas."

VA!? Måste jag gå till tandläkaren nu, och vad vill de göra, dra ut den! Äh, jag sover bort problemet och imorgon vaknar jag med förhoppningsvis två släta kinder.

Söndagens äventyr

Dagen har bland annat innehållit:

  • Karlenska piroger till mat
  • I toakö med författaren Elsie Johansson och diskuterat nödproblem
  • Studiecirkel i fiol
  • Missad buss och tvingades gå från Skönsberg till Centrum - långt och kallt

Hundkväll


Ett perfekt sätt att spendera en regnig lördagskväll på. Erik vinkade glatt iväg Linda, mig och Brave (som bara blir större och större) ute i regnet för rastning. Myyysigt...

Brokeback mountain

Blir inte lika mycket läst nu under tentaläsningsperioden, men läste i alla fall igår ut "Brokeback mountain" skriven av "Annie Proulx". En samling noveller, skrivna som skrönor och folksagor i nutid, som utspelar sig i Wyoming bland cowboys, rodeo och rancher. Bland dem finns just novellen som blev film, Brokeback mountain, en nätt liten sak på 28 sidor, här går det undan må jag säga. Alla noveller passade inte mig, långa, för mycket människor att hålla reda på, medan vissa var hur spännande som helst!


Stackars mor

Jag är fortfarande helt skakad efter telefonsamtal med mor.

Hon berättade att hon suttit på ett viktigt möte, och då känner hon hur det kryper in en S-P-I-N-D-E-L in i örat! Helt hysteriskt had hon börjat gräva efter den med ett gem, dock utan framgång. Sen kröp den omkring därinne i örat hela dagen och lekte med trumhinnan. Väl hemma fick bror min lysa med ficklampa in i hennes öra, och då kröp spindeln ut. Stackars mamma säger jag!

- Stackars spindel, sa min bror...


OTÄCKT!
(hoppas det är okej att jag berättar sånt här hemskt mor kära mor, men jag kan inte riktigt släppa det här!)

Dagens mat


Fjärlisvinge med örtvinssås

Helgbilder

Bilder från helgen som var.

Maria Larssons eviga ögonblick

Var och såg filmen "Maria Larssons eviga ögonblick". Handlar om en fotograf, så det passade bra. Varje scen var som ett fint fotografi. Jan Troell är magisk och jag blev alldeles lugn och varm i själen av filmen. Vackert.


Dagens mat


Mandelfisk

Veckans fiol

Uppdraget var svårt, egentligen för svårt för att vara nyttigt att spela, borde lära mig grunderna först. MEN, vad gör man inte för sin granne! Den här är till dig Linda! (hoppas nu bara att du känner igen den)


Nytt på hemsidan!

Har uppdaterat hemsidan lite granna.
Ny kategori med porträtt på kända svenskar.
Och nya bilder i bröllopsmappen.
Å lite nytt på porträtt.

Dagens mat


Svampgratinerad kyckling

Statistik och träning.

Att få blanda in statistik i träningen är väldans kul tycker jag! På gymmet går jag som en professor och fyller i vilka vikter jag har för varje maskin. Och för löpningen är den här sidan fantastisk. Man kan räckan ut hur långa rundor är på en karta, spara den och sedan fylla i tider och annat och sen se förbättring (eller försämring för den delen också). Min ständiga runda är på 2,7 km och idag slogs det personbästa, 14 min 18 sek. Hurra!

Dagens mat


Lammbiff med örter

Med i tidningen!

Nejmen titta! Jag är i tidningen, på nätet i alla fall, har inte tittat i papperstidningen.
Som en vitklädd ängel står jag där och betraktar imponerat Gabriel, och så anstränger jag mig kraftigt för att få till ett aaaapå en annan bild. Kolla här!


Bröllopsfotografering





Fotade kombinerat bröllop och dop för en månad sedan och nu är bilderna äntligen klara är levererade till brudparet. Här kommer lite smakprov!

Plugg


Tro det eller ej men jag har äntligen har jag tagit tag i mitt liv och börjat läsa lite inför tentan. I den perfekta ställningen halvliggandes i sängen läser och antecknar jag en halvtimma, sen gör jag något annat i en halvtimma, och sen tillbaka till vännen Metodpraktikan:

Dagens mat


Entrecôte med ört- och vitlökssky

Last night of the proms

Kan inte förstå att jag missade det i år! Lyckligtvis hittade jag till reprisen på SVT24. En av årets absoluta höjdpunkter.


Pomp and circumstance

Dagens mat


Ugnsstekt falukorv med tomat och vitlök

Materialist, javisst!


Salt och pepparkar


O-boyburk, löpartröja, böcker, disktrasor

Har köpt på mig onödig prylar som förgyller mitt lilla hem. Fruktansvärt nöjd över träningströjan som jag ska springa dubbelt så fort i än tidigare! Den är så fantastiskt, längst ned på armarna finns små hål för tummen så man blir lite varm om händerna, och på sidan finns en liten ficka för hemmanyckeln!

Dagens mat


Salviakotlett med fetaost

Norra berget


Grannen Brave fick gå på promenad med husse och matte...


...jag fick gå på promenad med Frida. Vi vandrade rätt in i ett ufo!

Höstpromenad




Har vandrat runt den där Sidsjön igen.

Veckans fiol

Sakta men säkert går det framåt. Nästa måndag ska jag få min första fiollektion. Måste lära mig intonera bättre och få in nån slag av stråkteknik...

Denna vecka bjuder jag på allas vår "Härlig är jorden".

Nästa vecka har Linda önskat en visa som jag börjat fela på. Så alla ni som vill höra era favoritlåtar i tappning "a la Sara på fiol", sätt igång och önska!

Bilder

Förresten finns det fler bilder från kvällen som Frida här.

High and lifted up


Vi sjöng den här på gospelkursen och den är så sjukt bra!! Kan inte sitta still, jag vill åka till USA nu och sjunga i massa gospelkyrkor hela tiden!

Handbok för tankspridda


Läst ut boken "Handbok för tankspridda" av Johan Rapp. En bok som fick mig att inse att jag inte är ensam om det här problemet!

Dagens mat


Bibim bap
med gochuzang. Efter att ha letat runt i Sundsvalls alla tre affärer med mat från Asien fick jag ta mig till Stockholm för att hitta denna speciella koreanska dressing. Smakade som ketchups fast starkt och asiatiskt.

Blond

Idag har jag spenderat dagen med han som har kortast hår av dessa blonda gossarna.


Gospeldag


Har varit sångsugen alltför länge så glad i hågen anmälde jag mig till "Du kan sjunga gospel" under ledning av Gabriel Forss idag. Hela dagen sjöng vi tillsammans och övade in låtar, stämmor och koreografi. På kvällen uppträde vi kläddai vitt för publik där min hejarklack om tre satt, en Frida, en Sara och en tysk. Trevligt värre!

Månsken i lördagkväll





Igår bosatte sig jag och Sara ute i Fridas stuga, som ligger vi havet, tillfälligt.

Brave

Idag fick jag äntligen träffa det lilla underverket! Valpen Brave bor numera hos min granne och jag ska leka med honom vaaarje dag. Är han inte så söt så säg!



Fler bilder på Lindas blogg

Dagens mat


Kolja med grönsaksraita



Vilse i kylan

Följde med Linda till sjukan idag som lite stöd. När vi skulle hem kunde vi bara inte fatta varför alla stod vid busshållsplatsen vars buss gick om 10 minuter, när man kunde de ta en annan som gick om 1 minut. Nu vet vi varför. Vår buss körde inte alls till stan, utan till Granloholm. Där stannade den och chauförren skrek: Sista hållplatsen! Snopna fick vi gå ur och snällt vänta in nästa buss i den kalla, dimmiga och regniga luften.

Nu ska jag tina upp mig genom 1 km simning och bastubad i simhallen.



Dagens mat

Rissallad

Min nya vän!

Jag har skaffat mig en ny vän. En fiol. Kände att jag var tvungen att utmana mig musikaliskt lite så fick låna en fiol av snälla Birgitta i folkmusikgruppen Gun-Britt å dom igår. För att alla ska kunna ta del av mina framgångar (inte bara mina grannar) inför jag nu följetongen "Veckans fiol". Så tro inte ni kommer undan mitt gnissel!


Efter en timmas bekantskap kände jag mig redo för ett första uppträdande. (OBS: det som visara är första tagningen, inga omtagningar här inte.) Om jag fortsätter i den här takten blir det nog Czárdás av Monti nästa vecka!

Dagens mat


Tomatsoppa

Sidsjön runt





Hurtiga vi tog en promenad runt Sidsjön idag. Solen sken och det blåste friskt.

Men in trees

Jag har blivit totalt besatt av serien "Men in trees". Inte många serier jag fastnar och tittar på, men den här är bara OH så underbar. Och nyss lärde jag mig (imdb) att huvudrollsinnehavaren Anne Heche spelade den älskvärda Melanie West i Ally McBeal, hon med ticsen. Och så har hon tydligen varit tillsammans med Ellen DeGeneres i tre år.


Snart är vintern här

Här uppe i Norrland roar vi oss med att slå vad om när första snön kommer. Potten ligger för tillfället på 100 kronor, egen insats 20 kronor. Jag har satsat och tror stenhårt på den 18 oktober!


Köpte en tröja i Stockholm som ska hålla mig varm under de bistra vinterdagarna här uppe i Norrland. Men tanke på att den första snön kom den 13 oktober förra året så är det väl inte lång tid kvar... eller vad säger jag, den 18 oktober kommer ju snön.

Helg i Stockholm


Trött på shopping


Oscar. Mongolisk mat. Herr melon. Sov så sött.

Har spenderat helgen med familjen i la hufvudstad. Där fick jag äntligen min födelsedagspresent, sådär ett halvår försent, biljetter till föreställningen "My fair lady". Skådespelade gjorde underbara Helen Sjöholm tillsammans med Tommy Körberg, Jan Malmsjö, Eva Roos och Henrik Dorsin bland andra. Fantastiskt duktiga och kul att se uppträda, men musikalen i sig, storyn och musiken kanske inte blev min favorit.
Utöver det blev det shopping, god mat, besök hos Bea & Markus i deras nya lägenhet. Och på tåget hem fick jag sällskap av Frida!

Kära granne...

... snälla sluta. Imorgon ska jag upp 6:00 för att hinna med bussen 7:05 som går till Stockholm. Vad får då min granne för sig att göra kvällen innan? Jo spela tokhög eurodisco musik så mina hyllar skakar. Varför just denna kväll!? Hämnden får bli Mamma Mia på högsta volym. "you can dance, you can jive..."

Indisk buffé


Idag lämnades hemtentan vi slitit med i flera veckor in. Det firades med lunchbuffé på indisk restaurang. Vi som åt var tre som lyssnade till namnet Sara, en Björn och en Frida. Godast var naanbrödet som efter många om och men kom till vårt bord. Jag och Björn gick för att beställa:

- Hej, två naanbröd tack.
- Javisst. Har ni sagt till i köket förresten?

Hur ofta går man in till kocken i köket för att beställa, sedan till servitrisen i kassan. Konstigt.

Bildbyråbild



Har gjort min största försäljning på bildbyrån hittills! Det är denna bild på kära vännerna som ska användas i nån reklam, 10 000 exemplar, halvsida. Whiii!

Julbeach here I come!

I höst satsar jag på en (förhoppningsvis) julbeach 2008! Så då gäller det att ligga i och statusen för september får klart godkänt. Tränade i snitt 5 dagar i veckan och hann med:
5 löparrundor, 6 långpromenader, 5 gympapass på Friskis, 5 pass på gymmet och 1 km simning.

Hälsar/Statistik och träningsnörden

Höst


Utsikt från mitt fönster

Nu är det verkligen höst. Igår morse på väg till skolan vid klockan 10 var det bara 2 grader utomhus. Och inatt har det regnat såpass att det är översvämningar i stan. Huga mig!

RSS 2.0