Min plats på jorden


När jag inte flänger runt på vägarna på jakt efter spelmän spenderar jag mycket tid på bästa platsen, altanen. Älskar ljuset, värmen (inglasad och infra vid behov) samt att man jag spana in vad grannarna har för sig om jag skulle få tråkigt. På bild syns även min relativt nya vän mini PCn, Acer Aspire One, vi kommer bra överens!

Värmebölja

Årets varmaste dag, 22,2 grader i Hallsberg idag!

La encantada

Oh vart alldeles till mig när jag hittade detta lilla reportage om pyttelilla byn La encantada i Peru som Frida och jag besökte!


Kvarntorp


Vi har varit på utflykt och lekt av oss lite idag.


Ninas resa


Mycket läsa på varma altanen har det blivit. Slukade mig igenom Ninas resa av Lena Einhorn i helgen. En överlevandes berättelse från andra världskriget i gettot i Warszawa. Mycket spännande!


The Reader


Bio ikväll.

Diamanttorget


Läste ut denna fina bok imorse, Diamanttorget av Mercé Rodoreda. Finns inte att köpa som ny utan jag fick gå till Hallsbergs bibliotek och låna den. Blev lite nostalgisk, hängde ganska mycket där förr, i mina ungdoms dagar.. Boken var i alla fall muy bien, handlar om en kvinnas liv under inbördeskriget i Barcelona under 1930-talet.

...med fiol...

Oh titta, här spelar durspelsmannen med fiolspelmannen jag träffade idag, han med lammen. Youtube, vilken grej alltså.

Durspel

Igår träffade jag en riksspelman på durspel. Idag tittade jag in på hans youtube-kanal där han har laddat upp inte mindre än 95 filmer! Den nedan är visad över 24 000 gånger och har blivit kommenterad av folk över hela världen. Fascinerande!


Bä bä




Dom här ulliga gulliga typerna hittade jag hemma hos dagens spelman jag besökte.

Bildjournalistik.com

Min utbildning har fått en ny, snygg hemsida. Här, hamnar ni direkt till de bästa, Bildjour-06.

Boktipset

Sidan som jag själv velat göra, finns nu på riktigt, gjord av andra. Toppen!

Ornitolog

Dagens jakt på musiker i Närke gav även resultat i fågelskådning. Inte mindre än tre fantastiska fågeltyper fick jag beskåda.


Hurtiga vi!


Härligt att vara hemma bland de vida vidderna och platta åkrarna i Närke!

Stora vårmässan

Fem artiklar, skrivna av undertecknad, finns att läsa i Stora Vårmässans Tidning.

Vindens skugga

Hade lovat mig själv att kliva upp tidigt idag men vara bara tvungen att läsa ut Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. En alldeles, alldeles underbar bok om kärlek, hat, vänskap och mystik i Barcelona under 1930- 1950-talet. Läs!


Premiär!

Idag plockades K2, med fyra hjul vardera, fram ur sitt vinteride. En premiärtur på dryga milen i tidvis stark motvind, tidvis stark medvind, fick räcka som uppvärmning inför säsongen.


Botaniska Trädgården





Oh, idag älskar jag Göteborg om möjligt mer än igår! 15 grader och strålande sol. Hade några timmar ledigt mitt på dan så åkte till botaniska och åt fisk, glass till efterätt och läste Vindens skugga. Ljuvligt!

Göteborg

Sänder live från Göteborg. Har examenjobbat hos en munspelsgubbe i Kunsbacka samt tittat på lägenhet till sommaren. Också varit nostalgisk och varit på platser som ploppade upp minnen från förra året. Spårvagn till Korsvägen, Chalmers området, promenad i Slottskogen och titta på sälarna. Imorgon mer jobb, och kanske lite shopping om jag har tur.

Ida & Micke





Susan Boyle

Gud vad jag älskar sånt här, tårarna sprutar!


Me and My




Hale and gore


Lata dagar i torpet

Spenderat tid i torpet.


Igår kväll, vaktar elden och dricker gott





Och idag, galet sköna 18 grader och sol idag! Solat, läst och sprungit en runda.


Dagens böcker

Har läst ut två böcker idag.

Allt är upplyst av Jonathan Safran Foer. Okej, men blev lite besviken eftersom jag tidigare läst hans "Extremt högt och otroligt nära" och tyckte väldigt mycket mera om.

Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig av Bodil Malmsten. Härlig bok med små korta texter. Men framförallt är boken så vacker också! Inbunden i guld, varje sida är av tjockt strävt paper som det glittrar om. Och så massa fotografier som Bodil själv tagit. Fin!


Vår!

Äntligen hemma där det är varmt! Hurtiga vi tog en promenad i Motorp. Dagens naturupplevelse får bli räven som sprang 20 meter från oss. Tyvärr snabbare än vad jag var för att få upp kameran. Men fin var den!


Ljusdal

Sänder live från Ljusdals bibliotek. Detta underbara ställe  med mat, Internet och värme. Har en paus mellan två musikermöten och ska sätta igång med att skriva ett par artiklar. Ute är det svinkallt, 2 grader och rått. I natt har jag bott hos Lindas mamma, som var lika trevlig som sin dotter! Imorgon ska jag bli guidad genom Arbrå och Bollnäs av Linda, Erik och Brave sedan jag sedan far hem till Hallsberg!


Snööö...

Okej. Nu snöar det. Jag ger upp. Imorgon åker jag söderut. Goodbye Norrland, kommer tillbaks till sommaren!

Sol, också





Var kanske lite orättvis mot Östersund och trakterna i förra inlägget. På lördag kväll åkte jag några mil utanför, Mörsil, och då sken solen faktiskt vackert över fjällen.

Dagens Östersund





...jag har väntat länge nog på att vintern ska bli vår, och dagen ska gry...

Östersund - here I come

07:00, väl tidigt för en lördag. Men jobbet kallar...=) Jag och Volvon ska åka på utflykt österut, till Östersund. Där ska jag träffa inte mindre än fem musiker, på två dagar. Med övernattning på vandrarhem Jamtli. Ciao!

Bergsjö





Mellan två fotograferingar hade jag lite tid i Bergsö. Vädret var varmt och byn var vacker. Skönt att fotografera döda ting som omväxling också.

På första bilden av de små kan man se ett fenomen som jag hittar hos nästan alla jag åker hem till. Utanför verandan står minst en skooter och spark, redo för användning. Norrlandspoäng till mig!

Dagens mat



Palak tofu med tomat- & kanelris och chapati

Gårdagens promenad




Igår tog jag med mig mina två favoritgrannar ut på långpromenad.

Ciao Italia!


I sommar tar jag med mig dessa två underbara brudar (dock inte tjejen i rosa tröja i bakgrunden) och drar till den eviga staden ROM!

Dagens mat


Färsiga oxrulader

Besök i Ångermanland


Husum, Ångermanland

Har varit och examensprojektet i Ångermanland idag, trakterna runt Örnsköldsvik. Mycket bil, godis och fika. Och två trevliga musiker.


Moälven, Höga Kusten Bron, Blåluvan med grön vårsko på njuter av kvällssol i Ö-vik

RSS 2.0