Dagens matgäst och plugg

Bräckt kassler med avokado- och apelsinsalsa. Matgäst: Frida


Duktigt pluggar Frida

Orkester

Min alldeles egna orkester var på besök hos mig ikväll!


Preludium op. 9 no. 11 "The winter light is here"

Bokfrågor

1. Den värsta läsupplevelse du haft? Förhoppningsvis slutar jag väl läsa innan det blir riktigt illa men ibland plågar jag mig alltför långt, som i tex. Vem är Björn och vem är Benny? av Hasse Pihl och Fredrik Lindström (som annars är helt genialisk), En ond man av Hans Alfredsson (också ett snedsteg av ett geni) och Gentlemen av Klas Östergren.

2. Vilken bok har påverkat dig mest hittills? Alla böcker av Per Nilsson som jag läste under högstadiet påverkade mig otroligt mycket. Sen har jag läst mycket bra, men inget som påverkat mig som person sådär tror jag...

3. Har du läst någon bok som du blivit riktigt skrämd av? Eftersom jag är så sjukt lättskrämd undviker jag sådana böcker. Men kommer ihåg en bok jag läste från högstadietiden, Björn av Bengt Nilsson, den var hemskt otäckt minns jag att jag tyckte.

4. Vad använder du som bokmärke? Rött märke med guldfjäder på.

5. När brukar du läsa? Det blir inte så mycket eftersom mycket pluggböcker ska slukas, men en kort lässtund innan jag somnar blir det oftast. Annars i trädgården hemma på sommaren...

6. Vad är bättre, pocket eller inbundet?  Lika lika. Inbundna är fina men pocket är bäst när man är ute på vift.

7. Vilken bok läser du nu?
Jag läser Havets stjärna av Joseph O'Connor. Potatispest i Irland, mitten på 1800-talet, ett skepp fullt med irländska immigranter i både första, andra och tredje klass, följa deras itidigare liv och hur de hamnade på båten.

8. Och vilken sida är du på? Sida 294 av 484

9. Brukar du lämna "kännetecken" i dina böcker? Nej, kan inte ens med att kluddra och anteckan i mina studieböcker, då förstör man deras själ.

10. Påverkar titeln/omslaget om du överväger att läsa en bok? Ibland, ja

11. Sidantalet, då? Nej, läser allt

12. Brukar du bläddra fram till sista sidorna för att få reda på slutet? Gud förbjude

13. Finns det någon bok som läst flera gånger? Vissa av Per NIlssons böcker har jag nog läst flera gånger... speciellt Hjärtans Fröjd och Du & Du & Du. Har svårt för att läsa samma bok igen, det finns ju alltför många olästa jag vill läsa!


14. Brukar du sälja/ge bort dina böcker eller klänger du dig maniskt fast vid dem, även om det inte är någon bok du gillar? Jag lånar gärna ut men har svårt för att sälja och ge bort. De flesta hamnar på vinden i torpet där de får stanna tills jag skaffar mig en stor herrgård med eget bibliotek att fylla.

15. Tar du med dig boken du läser på toa? Nej

16. Just det, läser du i badrummet? När jag hade badkar försökt jag, men det är så bökigt

17. Har du något boksystem? Skriver du upp vad du läser/ska läsa/ska köpa/köpt för böcker? Förde lista men den blev alltför lång och jag hann inte läsa i samma takt. Så nu hoppas jag på att de bästa tipsen stannar kvar i huvudet tillräckligt länge för att jag ska minnas när de dyker upp på bokreor.

Ny i gänget

Kompisgänget hemma i Hallsberg har fått tillskott av en ny liten krabat! När jag kommer hem i jul ska jag busa och mysa med den så mycket jag kan!

Veckans fiol

Varför spela nåt långsamt enkelt och vackert när man kan spela nåt svårt och snabbt som låter falskt titt som tätt.


Zorro

When she loved me

Måste bara gå in och lyssna på den här tjejen från Sundsvall. Första låten When she loved me. HImmelskt.

Aaaaaaaaa!!!

Jag är lite stolt här i Sundsvall. Var och hämtade tentan idag och fick B, och tillsammans med resultatet från uppsatsplanen så vägde det över till ett A i slutbetyget! Mitt första A! Så nu är man tydligen expert på Vetenskaplig C-metod.

Låt oss ta en favoritlåt i repris

Spelning med Gun-britt å dom

Den annars 28 stora skaran tjejer som spelar i "Gun-Britt å dom" var idag förminskad till en tapper grupp på 7 personer som åkte till Johannedal där vi spelade för en glupp glada dansare. Jag fick samma känsla som i filmen " Så som i himmelen". Svinkallt utomhus, en inte alltför uppvärmd lokal och så massa glada dansare och folkmusik. Fint värre!


Vinterkyla

Brrrr, nu har vintern kommit till Sundsvall på riktigt. Kom nyss hem från grannarna och min termometer visade på - 12,2 grader. Hua mig!


Sidsjön runt - igen

Det blev en klassiker runt Sidsjön idag också. Denna dag med Erik som fick sin första Sidsjö-runt-promenad. Tror han blev mycket impad.




Dagens mat


Rågmacka med bacon och potatissallad

Dammsugarbesök



Brave kom för första gången på besök hos tant Sara. Det gillade han tydligt. Extra mycket tyckte han om mina skitiga golv med matsmulor på. Det tyckte jag också om, nu slipper jag städa. BRAVE - den levande dammsugaren!

Vi tre runt Sidsjön



Hairspray!

Världens underbaraste musikal och låt! När jag springer ute på vintriga gator går det aldrig så fort som när den här spelas i öronen. Jag dansar fram likt John Travolta!


Kvinnor och män i media

I vår C-uppsats undersöker vi bland annat kvinnor och mäns representation i media. Vi har ännu inte gjort vår egen empiriska undersökning men den teori vi läser säger att representationen ligger på ungefär 30 procent kvinnor, 70 procent män i nyhetsmedier. Nyfiket var jag tvungen att kolla hur det står till med det i mitt eget journalistiska arbete. Så jag plockade fram alla bilder som jag hade publicerade i sommarens NA och räknade. Mitt resultat av kvinnor och män på bilder:

42 procent kvinnor
58 procent män

Och på min hemsida har jag bilder på:

44 procent kvinnor
56 procent män

Ganska nöjd att jag höll en bit från teorin. Men ändå. Varför syns männen mest?

Dagens mat


Lax med spenat & ost

Trött

Klockan är halv 22:40 och jag är stuptrött. Ovanligt eftersom jag annars lägger mig vid 01:00. Men med tanke på att jag gick upp 05:30 imorse för att fota brandman så är det väl normalt.

Det snöar det ute. Det är vackert.

Veckans fiol...

... borde kanske döpas om till månadens fiol eftersom det var så länge sedan sist.
Men jaja, här kommer i alla fall veckan låt. SVÅRA VALSEN. Som jag lärt mig på den lilla fiolstudiecirkeln jag går på två gånger i veckan.


Det här med att spela in sig själv är bra. Jag ser att jag rör stråkarmen på precis det sätt man INTE ska. Men att jag håller stråken hyfsat... ska bara böja på lillfingret också ser jag... och att jag har två ruttna bananer på fruktfatet...

Jobb och Shopping

Efter intervju och fotografering med brandman nere på stan var jag bara tvungen att gå och shoppa lite. Det blev lite uppbunkring så man överlever vintern som börjar komma hit.


Dagens mat



Chévregratinerad sparris

vi är brA

Frida och jag sliter vidare med vår C-uppsats. Efter att ha jobbat var för sig ett tag ska vi samlas och strukturera upp det hela imorgon. Sen väntar ett första handledarmöte på tisdag. Och när det blir alltför tungt ska vi minnas detta, och påminnas oss om att vi är brAAAAAAA!

Dagens bakverk


Dinkelbullar

Gummiguttasuccé

Föräldrar är på besök hos mig. Far min har redan klart bestämt sig vad som varit bäst på denna resa. Inne i en loppisbutik hör vi honom hojta till:
- Gummigutta, jag kan inte tro att det är sant! Och den med blåbärsmaskinen, det är osannolikt!

Där inne bland boklådorna hade han hittade just den boken, som han letat efter i hela sitt liv. Som liten grabb på stenåldern fick han aldrig någon egen bok om favoriten Gummigutta utan fick bara låna av vännerna. Och sen dess har han letat land och rike på loppisar efter en Gummigutta bok, och det här i Sundsvall, idag som det händer. Jag och mor har redan fått lyssna högläsning av den spännande inledningen:

Allting är trist hos Gummigutta med någonting börjar hända. Precis i hörnet av Fikongatan och Kanelgatan stod polis Bubbla och var på dåligt humör.

och om Samul Sopprot som bara pratar på S:

- Sorgligt stilla samt sömnigt. Saknas spänning.


verkar ju vara en toppenbok


Såld bild

Vad jag får för mina bilder som säljs via min bildbyrå skiljer ganska rejält, som mest upp till två - tre tusen. I dag fick jag besked att jag sålt denna bild till en tidning i Australien. Min lön, 127 kronor, före skatt. Räcker till en dagens lunch på stan i alla fall...=)


Blixthalka

Jag ute på löptur samtidigt som det här, kanske inte var en så bra idé. Man kan säga att jag slog årssämsta med väldigt god marginal.

Dagens mat



Faringriljerad fläskfilé med primörsallad

Tåg: 25 kronor

Crazy Bananas på SJ. De säljer tågbiljetter för 25 kronor för resor i januari! Jag har redan köpt två. Skynda att fynda!

Händelsernas centrum Hallsberg

Mor ringde nyss. Det har tydligen varit ett beväpnat rån på banken hemma i Hallsberg. Mor själv hade åkt dit för att ta ut pengar i godan ro och visste ingenting, tills en drös ortsbor samlades runt henne vid banken och berättade. Detta var 10 minuter efter rånförsöket. Efter det utbrött polisjakt i Hallsberg med avspärrningar och polisbilar som jagade rånare i ekoparken.

Min gamla arbetsplats skriver om det här.


Snö och Oväntat besök


Till min stora förvåning såg jag små vita flingar börja dala ned från himmlen där jag satt vid mitt skrivbord och skrev C-uppsats. Trevligt!


På lunch dök Elin och Björn oväntat upp. Också det, trevligt!

Dagens mat


Gyllene morotssoppa

Dagens modeblogg



Idag har jag på mig ett par brandsäkra byxor med hängslen, så skönt eftersom man inte behöver oroa sig att tappa dem. Till det valde jag en matchande jacka i svart med gula reflexer. På fötterna har jag stövlar som tål glöd och på toppen av det hela en moderiktig hatt som även tål nedfallande brinnande brädor. SÅ NÖJD!

Dagens mat


Sesam- och fetaostgratinerad fiskfilé

Norraste norr

Insåg idag att jag faktsikt bor en bra bit upp i Sverige. Skulle åka 30 minuter norrut och bussen jag tog hade slutstation SOLLEFTÅ. Bara lyssna på namnet, låter ju som urkogen. Inte gjorde det bättre att texten på bussen bredvid meddelade: slutstation HAPARANDA. Vart har jag hamnat egentligen.

På väg hem slapp jag buss. Liftade med konkurrenstidningens reporter istället. Får man göra så?

Dagens mat


Rotfrukts- och korvlåda med senapskräm



Råttinvasion i Sundsvall

Men HJÄLP. Bäst att låsa sig inne. Pratade med grannen, hon hade täckt avloppet så att odjuren inte skulle komma upp.

Dagens mat...

... blev betydligt bättre än gårdagens.


Teriyakistekt färskostfylld lövbiff

Cry Baby

Filmkväll igår med grannarna, plöjde klassikerna Forrest Gump och Cry Baby. Den senare med Johnny Depp är en bra lustig film.


Cry Baby

Kroppkaksgegga

Äntligen en ledig dag och jag kände för småavancerad matlagning så satte igång med att göra kroppkakor. Efter en timmas föberedelser hade jag sex perfekta små bollar med fläsk och kryddor i. Jag la dem i vattnet där de skulle sjuda en timma. Satte mig på sängen för att läsa lite c-uppsatsböcker. Efter en kvart gick jag upp för att se hur mina bollar mådde. Och ve och fasa, de mådde INTE bra. Allt hade löst upp sig till en enda stor soppa, där flöt riven potatis, fläskbitar och lök omkring om vartannat. Irriterande slängde jag hela geggan och fick äta min sista infrysta matlåda istället.


Hektiska dagar

Har fått extrajobb på tidning och i eftermiddags skrev jag tenta.
Puh, jag hinner knappt spela fiol.

A!

Den bokstav som är först är nog ändå allra störst, ...den jag föredrAAAAAAAAr...

Om ni råkar på mig och Frida idag kommer ni se oss framstudsandes på små rosa moln. En aningen dryga kan vi vara också. Vi fick nämligen vårt livs första A i betyg på vår uppsatsplan!*



*På mittuniversitetet har vi betygssystemet A,B,C,D,E och Fx som är revidering och F som är underkänt.

USA:s president McCain?

Kanske är denna man USA:s nästa president.


Första dagen i New York i somras, jetlagade och förvirrad i den nya miljön, gick jag och min mor av en slump förbi NBC studios. Där stod ett tiotal människor med kameror och väntade. Jag frågade snällt en dam vem det var vi väntade på, McCain sa hon alldeles lyriskt. Jag och mor gnuggade våra geniknölar ordentligt innan vi kom på vem det var (det var ju en bit kvar till valet då), men till slut kom vi på det. Trots hunger och trötta ben lyckades jag övertala mor att stanna, och efter kanske 15 minuter kom inrullandes med limousin, klev glatt ur, vinkade, och sen försvann han.

Så kanske har jag sett USA:s nästa president. Förhoppningsvis inte.

Dagens dag


Potatisgratäng

Stark som Pippi!

Efter en stenhård start i oktober med träning nästan varje dag, slappade jag till sista veckan, eller ja, fick fullt upp med annat. Så i snitt 5 pass/vecka blev det denna månad.

  • 7 löparrundor á 2,7km
  • 5 pass på gymmet
  • 4 långpromenader
  • 4 jympapass på Friskis
  • 2 simturer á 1 km
Har ju en tenta att klara denna vecka... får se om min tillfälliga träningsslapphet för gå hand i hand med pluggandet som en fin ursäkt fram till fredag i alla fall...

Hammarin & Robin

Det här är bra. Lyssna!


Lingering regret

Jetlagad

Jag har jetlag. Har åkt härliga cirka 50 mil, drygt 6 timmar, tåg hem till Sundsvall idag. Väl här är jag helt förvirrad, kan inte ta tag i någonting. Jag tål inte att byta liv så här plötsligt.



(kan också fungera som en dålig ursäkt till att jag inte pluggat nåt sen jag kom hem...)

(oh titta här är ju jag! =))

Halloween


Jag och min läskiga sminkös. Och så resten på gårdagens halloween fest!

RSS 2.0