Today is a Good Day



Prisa gudarna, skatteåterbäringen är på väg! Fick tillbaka trevligt mycket på skatten i år. Dessutom är det riktig vårkänsla, trots all snö som ligger kvar, idag har det varit upp över 8 grader varmt. Så passade på att inviga både vårjacka, skor och jeans. Och inte nog med trevligheterna. För ett par veckor sedan svarade jag på en enkät från Sundsvalls kommun, och idag fick jag brev att jag är en av de lyckliga 10 personer som vunnit två biobiljetter. Yaba-daba-doo! (eller liknande julbeskrik för denna härliga dag).

Dagens mat & bak


Biff- och hoisinwok & Turbosnabb filmjölkslimpa

Dagens mat


Potatis- och linsplättar med sojadip

Vicky Cristina Barcelona

Fortsätter att titta på film under temat "vi som har vunnit Oscars". Denna gång Vicky Cristina Barcelona av Woody Allen. Fick pris för bästa kvinnliga biroll, Penélope Cruz. Filmen lyckade klämma in vyer över Barcelonas alla berömda platser, så nu längtar jag dit!




Barcelona med Adina, 2006


Barcelona med Aida, 2007

Utflykt

Idag har jag och kära Volvon varit ute på vift. För att ta oss till spelman, nummer 8, i Sörantjärn besegrade vi både en moddig E4 och oplogade skogsvägar. Vi är ett bra team.


Camprodon - here we come!

Det blev inte Andorra. Det blev Spanien och den lilla byn Camprodon istället. Anledningen är att det finns risk för snö i bergen i Andorra i maj, det vill vi inte ha, så vi satsar på lite lägre höjder, lite söderut.

Slumdog Millionaire

Såg Slumdog Millionaire idag. Så bra! Se! Vinnare av 8 Oscars. Se den lilla filmen från galan med de små skådespelar barnen från filmen också.


Bergsjö



For till Bergsjö i söndags, idag och imorgon. Nån sa att det var Sveriges tätaste kommun med riksspelemän. Och fint är det. Hälsingegårdar, gnistrande snö och djupa skogar.

Dagens D-vitamindos


Dagens mat


Medelhavslasagne -

Dagens mat


Parmalindad laxfilé med getostgratinerade rödbetor

Andorra!

Förra året for jag och mor till New York. I år tar jag med den andra föräldern till ANDORRA! Denna gång för lite mer friluftsliv, höga berg och vackra dalar.


Cypern, 2004


Central Park, New York, 2008

Both sides now


Roger Whittaker (med tysk översättning för mina tyska läsare)

Tjo-å-tjim

Den ensama tillvaron i Sundsvall har hittills inte varit så ensam. På dagen for jag och Volvon till Jättendal och träffade en riksspeleman. Fotade, pratade och åt de godaste semlorna jag någonsin ätit. På kvällen blev jag iväglurad på kurs i folkdans. Dock inte i dokumentärt syfte, utan för egen skull. Tjo-å-tjim, det gick som en dans! Schottis, polska och vals, jag snurrade runt som aldrig förr. Till sommaren kommer knätofs och hätta tillhöra min vardagsutstyrsel.


Dagens mat


Fiskgratäng thai

Bildbyrå


Sålt dessa två. Att hoppa på bild är ett vinnande koncept, alltid!

Lisa Rydberg

Idag träffade jag denna otroligt duktiga violinist.


(första låten spelar vi även med Gun-Britt å dom!)

Mot Sundsvall

I eftermiddag lämnar jag Stockholm mot Sundsvall. Man kan fraga sig varför. Tydligen är allt folk borta, sa det blir jag och dammtussarna som far hänga. Med andra ord, kom gärna pa besök och liva upp en ensam Sundsvallsbos tillvaro!

Stockholm continue..

...  ...
Åkte så långt jag kunde från Stockholm, utan att lämna Stockholm, och hamnade i Norsborg. Där fotade jag musiker nummer 3, check! Sen lunchade jag med denna snygga SJ-Brud!

Stockholm


Huvudstadslivet fortsätter. Jag och Maria var och kollade pa eventuell lokal till utställningen. Sen tog jag en McDonalds milkshake i solen vid Sergels. Gött!

Trivs


God mat och trevligt sällskap, här kan jag stanna länge.

Projekt i Stockholm

Det rullar pa i Stockholm. Första fotograferingen avklarad, tre till inbokade. Bor hemma hos Beatrice och Markus (vars dator jag lanar, han ar tysk, tangentbordet har inte den där bokstaven som ser ut som ett a med en prick över).



Lämnade ett soligt Hallsberg. Obligatoriska Pizza Hutlunch pa centralen. Tunnelbaneakande.

Mot la Hufvudstad

Snabba bud. Projektet är igång och jag har bokat en fotografering i Stockholm. Så åker dit om två timmar. Får se där hur länge jag behagar att stanna innan jag drar till nästa mål.

Rensning!

Har varit duktig och rensat förrådet i torpet idag. Inte mindre än fyra banankartonger fyllde jag med skräp som nu ska köras till tippen!


Allvarlig och hårt arbetande flicka framför sina banankartonger i torpet.

Sofia Karlsson - live Örebro

Har varit på, kanske, mitt livs bästa konsert. Sofia Karlsson på konserthuset i Örebro. Jag kan rabbla adjektiva superlativa ord hela natten om varmaste, innerligaste, ärligaste, härligaste, underbaraste, ljuvligaste, vackraste, ödmjukaste, sköraste, finaste Sofia Karlsson med de mest fantastiska musikerna vid sin sida. En fröjd!


Melodi Grand Prix - Norge

Gick väl kanske inte sådär bra för mina schlager favoriter Emilia och Agnes. Men det var många som var bra. Nåt annat som är bra är Norges bidrag till årets Eurovision! Folkmusikdansen de dansar finns i Sverige också: halling, värsta gymnasterna!


Hallsberg

Nu far jag till Hallsberg, don´t know when I'll be back again. Det visar sig.

Sista

Ikväll var sista kvällen tillsammans i Sundsvall på åtta veckor. Nu sprids vi för vinden över Sverige för fotoprojekt på camping, fabrik, porträttering av ombudsmän och folkmusiker med mera. Detta firades med dyr mat på indisk restaurang, mycket godis på Hemmakväll (eller vad det nu heter) och sen film hos mig. Across the universe. Rekommenderas.
och kom ihåg


ur filmen Across the universe


Orginalen

Jobb


Gjorde ett jobb som publicerade idag. Dragbild på första sidan och text +  bilder inne i tidningen.

Dagens mat


Aubergginrullar med citronquinoa

Sälen

FOTOGRAF: AIDA HAMZIC

Johanna hjälper mig upp i värsta backen


Första gången jag tar mig nedför barnbacken! Stugan.

Vill också påpeka att bilderna kanske inte gör rättvisa till min skidkunskap. I slutet av dagen åkte jag faktiskt lååånga sträckor utan att ploga och det gick faktiskt ganska fort. Tyvärr finns det inte bildbevis på detta.

Första utkastet till exmansprojektet

Om det är nån som undrar vad jag gör om dagarna, förrutom att laga konstig mat och titta på youtube, så ska jag berätta det. Jag läser hela våren Examensprojekt där jag, logiskt då, ska göra ett fotoprojekt. I två veckor har vi nu haft en amerikansk fotojournalistprofessor här som gett oss kritik och vägledning i ett miniprojekt vi själva valt att göra i Sundsvall. Imorgon är det redovsning, detta är mitt resultat från de två veckorna. Sedan släpps jag lös i åtta veckor att själv planera min tid och befintlighet.












Dagens mat


Laxpudding

Bäst


Montecore - en unik tiger

På den trevliga resan, 17 timmar tur och retur på tåg och buss, läste jag boken Montecore - en unik tiger av Jonas Hassen Khemiri. Den hade ett spännande upplägg där författaren själv är med som en av huvudrollerna. När jag läst ut den gav jag mig på bok nummer två som jag hade med mig, Allt är upplyst av Jonathan Safran Foer, och den hade precis samma upplägg! Jätteskumt tyckte jag, men tydligen var jag inte den enda som noterat detta.

Förutom denna ödets ironi och jag lyckades få med dessa liknande böcker på resan så rekommenderar jag Montecore mycket, så härligt språk, jag blev alldels ingungad och kunde inte sluta läsa. När jag väl gjorde det. Ville jag bara prata som dem. Inledningen:

"Käraste hälsningar! Devinera vem som skriver dig dessa fraser? Det är KADIR som knappar tangenterna!!! Din fars mest antika vän! Du memorerar väl mig? Min förhoppning är ditt ivrigt guppande huvud."


Hemma igen

Då har man överlevt sina första turer utförs med skidor! Tackar Johanna för sin pedagogiska inlärning samt upplockande av mig när jag trillade eller for ut i skogen. Se upp i backarna, det här måste vi göra igen!


Före skidåkning.               Efter skidåkning.

Vågade inte direkt ta med kameran uppe i backen, men de mer vana åkarna dokumenterade allt, inklusive vurporna, så kommer nog bilder på det senare

Semester

Ciao, nu åker jag på mini-weekend-semester! 

Dagens mat


Lax- och spenatlasagne

Kvällens bak


Rågsiktskakor

Män som hatar kvinnor

Var och såg "Män som hatar kvinnor" på bio igår. Jag tillhör den lilla skaran som inte läst böckerna innan, så hela berättelsen var helt främmande för mig. Och hjälp i livet vad rädd jag var, trodde jag skulle falla ur biostolen fler gånger. Men bra, otäckt bra.


Sundsvallslivet

Fick lite bilder från Sundsvall av Elin! Ja, så här jag, ut.


FOTOGRAF: ELIN LINDELL

Dagens mat


Boeuf Herngren med ugnsrostade grönsaker

RSS 2.0