Färgupptäckt!

Jag borde på Nobelpriset! Eller... ja alla andra kanske redan vet om det här... men för mig är det lungt årets upptäckt!

När jag laddat upp bilder på Internet och min hemsida har de alltid sett så glåmiga ut i färgerna, fast de är fina i Photoshop. Men i dag upptäckte jag att man ska konvertera till sRGB för att behålla färgerna. Jag kan inte beskriva hur lycklig jag är, hurra, gå in på min hemsida som nu är uppdaterad med bilder i färg!


Innan konvertering...


... efter konvertering! Oh hallelujah!!!

Kanske tv-kändis...

Det här filmgänget filmade mig och Frida (och alla andra medresenärer) när vi gick ombord på flyget mot New York - Lima. Så håll utkik efter oss!

Möte med ren!

I dag drog Erik med mig till Södra berget för att åka skidor. Samma plats som SM i skidor hölls i år, ett par kilometer från där jag bor. Perfekt väder, -4 och sol. Däremot är jag kanske inte lika perfekt i att åka skidor så Erik tog täten och ledningen. Efter ett par kilometer i spåren kommer jag ikapp Erik som står och väntar. Sen pekar han på något, som definitivt aldrig jag aldrig sett hemma i skidspåren i kassmyra, en REN! Cirka 30 meter från oss står den och glor på oss.




Dagens mat


Kycklinggryta med kanel och madras curry
(haha, måste vara min minst aptitliga bild, men det var gott!)

My redeemer lives

Om man vill gråta en skvätt.



En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?" 
Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".
En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja"

Galen ren i Sundsvall

Nog för att jag bor i Norrland, men det här är väl ändå för mycket.


Oh holy night - BOKREA!

Fyndat på bokrean klockan 00:36 i natt.


Bildbevis

Dagens mat


Avokadosoppa

Ett tag sen...


December 2008 - stjärngosse på moppe utanför mitt hus

Dagens mat


Falukorv med rotfrukter

Plugg


Idag har jag pluggat på examensjobbet - tufft jobb.

Dagens mat


Citron - och örtstekt fläskkotlett

Klädd för Norrlandskyla


Trotsade kylan med varma kläder och vågade mig ut en stund.

Dagens mat


Skånsk kalops

Kyligt

Brrr... det är -22 grader ute. Lägger mig under varmt täcke och stannar inne tills våren är här igen.

Värsta ornitologen och zoologen

... och när vi ändå pratar om fåglar måste jag bara påpeka att jag såg en kungsfiskare i helgen, supervacker! ...och när vi ändå pratar om ovanliga djur så måste jag också berätta att jag lyckades se två rävar på två olika ställen längs tågresan upp till Sundsvall... värsta djurspanaren har jag blivit!

Projekt

Oh, ni måste lyssna på Hoven Drovens låt Bjekkergauken, som är jämtska och betyder enkelbeckasin, som är namnet på en svensk vadarfågel. 

Same same but different

Förra veckan åkte jag hem till Aida för att hämta upp henne för en gemensam lunch. När hon öppnade dörren såg hon bekant ut, hon såg ut som mig! Helt utan varandras vetskap hade vi köpt samma klänning, och tagit på oss dem samma dag. Hur synkade är inte vi!!


Visst har Aida en väääldigt fin klänning på sig

Älskade tandläkare

Lite utlopp för mina känslor inför vårdcentral och tandläkare här i Sundsvall bara...

Sist jag ringde vårdcentralen ringde jag den vårdcentralen jag gått till tidigare i Sundsvall och blev smått utskälld för att jag inte förstod att jag var tvungen att ringa den som var närmast mig (jag hade flyttat sen dess).

Idag behövde jag råd av tandläkare och ringde därför den folktandvårdcentral som låg närmast mig. Men oj så dum jag var. Förstod jag inte att jag skulle ringa den tandläkare jag brukar gå till.

- Den i Hallsberg, 50 mil härifrån?
- Ja. Men det kanske det blir svårt, då får du ringa 112 och söka jourhavande tandläkare istället.


Jourhavande idag var Kvissleby, knappt 2 mil härifrån, imorgon Härnösand 5 mil härifrån. Logiskt. Nej.

Dolly!

Tycker att en liten hyllning till Dolly är på sin plats.


1967 - Dolly Partons första uppträdande i "Porter Wagoner show".





1978 - Here you come again


Two doors down


Islands in the stream


2002 - I will always love you


Nine to five

Bokläsande

Mycket tågresande blev det, hann läsa ut tre böcker.



Parfymen av Patrick Süskind - en helt bisarr och galen historia, spännande och mycket mycket annorlunda
Tyskungen av Camilla Läckberg - otroligt spännande, imponerad över hur hon lyckas få med många människor och binda samman deras historia utan att man som läsare blir förvirrad
Dolly Parton en smart blondin av Stephen Miller - eftersom jag älskar Dolly var det superkul att läsa om hela hennes liv, även om texten ibland blir alltför rabblande av album och låtar som hon gjort

I'm back

Tillbaka i Sundsvall efter en dryg vecka på vift med besök hos familj och vänner. Mycket trevligt, tack alla som ställde upp med sovplats, god mat och trevligt sällskap!


Bye

Nej, nu lämnar jag kylan här uppe och drar söderut på en liten Sverigeturné. Kanske kommer jag till en stad nära dig!

Glömsk

Halv elva tittade jag på klockan och tänkte: "Nu är det bara en halvtimma tills min tvättid börjar" - sen började jag skriva på min projektplan. Tre timmar senare tittar jag på klockan och tänker "Var det inte något jag skulle göra på förmiddagen...".

Århundradets mest förvirrade hjärna.

Dagens mat


Spättafiléer med purjolök

Presentafton

Försökte skapa lite Perustämning i min lilla lägenhet idag. Frida och jag bjöd folk på majsdricka, inca-kola, bananchips, peruansk julkaka och kex. Till det visades det bilder och efter det delades presenter ut. Rena rama julafton!


Nöjda presentmottagare

Sidsjön runt på skidor


Hej å hå vad (fort) det går!



Medan föräldrar njuter av värme i Thailand, och bror i Indonesien, har jag tagit vara på det bästa i norra Sverige.

Whoho!

Oh jag skuttar av glädje! Två av mina bilder ska ut i stora världen och visa upp sig, ordnat genom bildbyrån.


Jessica som dansar ska till ett berömt bokförlag


Den amerikanska hönan ska till en stor svensk korsordstidning.


Eftersom jag aldrig får vet vart bilderna hamnar exakt, bara vilket företag som köpt dem, så kan ni väl hojta till om ni ser dem någonstans, mina små barn som ska ut i stora världen...

You´re my world

Jag vet, hela Sverige bloggar om Melodifestivalen, men jag vill också!

Jag var hemskt skeptisk till att Emilia skulle vara med, hade på känn att det skulle bli en pinsam comeback. Men så blev det så bra så bra! Tokbra låt och hennes röst är ju galet underbar. Go EMILIA!


Väderprognos

En uppdatering av vädret här uppe i norr:

Temperaturen har legat på stadiga -11 i nästan en vecka. Snön har vräkt ned i två dagar, och vid dagens mätning nådde snön drygt en halvmeter upp från marken.

Dagens mat


Pestopaj med bakade grönsaker

Dagens mat


Sommarsallad

Egen företagare

Sa jag förresten att jag skapat ett eget företag? Jodå. Så nu är man företagare. 50 % frilansfotograf och 50 % frilansjournalist. Så välkommen att anlita mig för journalistiska uppdrag, jag är redo!

Tjejsnack!



Igår hoppade vi bak i tiden till mellanstadiet och spelade spelet "Tjejsnack". Vi bört arm, gick med bok på huvudet, ringde till klassens roligaste kille och flätade håret på varandra. Allt för att komma åt de åtråvärda brickorna med hästsko, måne, och hjärta. Vann, det gjorde Jennie, och fick sin framtid spådd i "framtidshäftet". Vilket spel!

Lägger ut en förfrågan, jag minns att jag har spelat spelet som "ung", men kommer inte ihåg vem som hade det. Jag har en känsla av att det var barndommsvännen Piia, stämmer det?

Trafikmeddelande

VARNING: För er som färdas i spåret runt Sidsjön har det siktats en mycket långsam skidåkare. Den unga kvinnan ser ut att vara söderifrån och verkar inte se ut att veta hur man åker längdskidor. För er som färdas, iakta försiktighet så ni inte krockar med denna långsamma skidåkare. Vi upprepar. Långsam skidåkare i spåret runt Sidsjön.

Rolig utmaning!

Oh, för första gången har jag fått en utmaning, av Sara, på bloggen som jag tycker är rolig!

Regler för utmaningen: *Gå in i mappen "mina bilder"
*Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
*Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
*Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.


Kanske inte blev en sån rolig bild... men sådana var ju reglerna! Bilden är från förra året då jag precis flyttat till Göteborg för praktik. Denna dag var jag på väg till Slottskogen för en promenad, bilden är tagen kanske 100 meter från där jag bodde, jag tyckte det var så kul att kunna se Liseberg varje dag på!

Jag utmanar: Linda, Björn, Aida, Elin

Såld bild


Sålt denna bild på bildbyrån. Från början en skoluppgiftsbild, tror det var den första här på Mittuniversitetet, vi skulle uttrycka "Hur kännder du nu?", jag svävade ut i något filosofiskt att min bild visade hemlängtan, järnvägen som leder hem till järnvägsknuten...

Träning på ny nivå

Haha, nu vet jag vad som händer när man inte tränar under två månader. Tydligen tappar man alla muskler.

Efter en duktig träningshöst med snitträning fem dagar i veckan under tre månader började jag prioritera annat i början av december. C-uppsats, jul med familj, resa till Peru och installation i Sundsvall.

Igår sa Linda och jag att nu får det vara nog med slappheten och vi gick till Friskis&Svettis för ett pass skivstång. HAHAHA är min enda kommentar. Redan under första övningen fick vi båda kramp i benen. Resten av passet såg vi mer ut som darrande spagettistrån än muskulösa och starka stålkvinnor.

Som tidigare sagt, detta var inte en dag för tidigt.

Sofia

Hon är så bra så det finns inte!

Benjamin Buttons otroliga liv

Vågade mig ut i kylan och gick till bion och såg "Benjamin Buttons otroliga liv", med allas vår Brad Pitt i huvudrollen. Filmen gjorde inget större intryck, varken dålig eller fantastiskt bra, den var okej.

Firande i falsk tro...


Sötaste vännerna firade min examen, (innan dementin framkom). Fick massa godis och Camilla Läckbergs Tyskungen, hurra nu kan jag läsa sista delen också!

Festbilen




...den rödblonda linslusen till vänster försökte återigen komma med på bild, gick sådär...

50 mil i en bil. Jag har blivit med bil, en röd volvo. Den körde jag upp till Sundsvall idag med hjälp av Björn som mellanladade från Alingsås i Hallsberg. Vilket äventyr!
När vi kom fram till Sundvsall var det härliga -13,6 grader kallt, härligt!

Dementi

Eh... nu blev det ju kanske lite pinsamt här... det kanske inte var en kandidatexamen jag hade fått... snarare högskoleexamen.. jag litade helt enkelt på okunniga källor... mycket illa av journalisten... ni söta som gav mig present kanske kan omtänka det till en "välkommen-hem-till-hallsberg-present"... i alla fall tills jag rätt ut vad det är för examen jag tagit... *host*... och ursäkta...

RSS 2.0