Helsingfors dag 1

I fredags åkte vi till Helsingfors för att se musikalen "Kristina från Duvemåla" och för att fira advent. Och vilken advent, snöstorm och kyliga minusgrader, härligt!











Var ju tvungen att prova det finska kulinariska köket, här framför äkta finska Fazer-karameller!

 
 
 
 

En onsdag

 

Veckan som gått!

Göteborg började julpyntas och jag övade på orkestern inför konserten 8/12. Jobbade mycket på kontoret, åt sushi en dag som det behövdes lite extra. Tränade skivstång med världens bästa Karlssons. Soluppgången var vacker, äntligen fick jag iväg visumansökan till Indien. Sen läste jag lite, avslutade biografin om Freddie Mercury och påbörjade en bok som utspelar sig i Indien, på samma ställe som vi ska till.

Jul på Tjolöholm










 
 

Veckan som gått!

 
Förra veckan besökte jag en munhälsolektion för lågstadiet, fyndade en bonad på Tradera, fick nytt bord litet mötesbord till kontoret, gick på filmmusikkonsert med Lena, Rikard och typ hela jobbet. På fredagen stod vi på årets tandvårdsmässa. Mitt uppdrag var lekledare för en av "fem-kamps-stationerna". I övrigt fanns det massa skumma prylar på mässan. Sen bakade Rikard årets första pepparkakor. I affären fick vi bekräftat att Göteborgna är lite knasiga, i deras värld heter skumbollar "munkar".

Loppsifynd

I helgen fyndade vi detta!

En Kockums våg för 160:-


5 st assietter från Gustavsberg, Gefion - 30:- för alla.

Kaffefilter i porslin, Melitta, 180:-.                         Vas, 55:-

Viby













 

Veckan som gått




 

Julmarknad


Idag gick vi upp hysat tidigt för att hinna till insläppet till årets julmarknad på "Holmens". Vi kom dit fem minuter efter öppningen och då var det kö! Väl inne bjöd de på pepparkakor för att höja blodsockret på trötta shoppare, det gillade vi.



Dagens fynd:

 
Ljusstake: 10 kronor. Julbockljusstake (Ystad Metall - Gunnar Ander): 10 kr.

Julgransfot: 30 kronor. Ljusstake: 20 kronor.

Julgransmatta: 15 kronor.
 
 
Och kanske finast av allt, ett pop-up lanskap som föreställer orienten vid Jesus födelse. 85 kronor. Så här ser den ut efter att man öppnat upp pärmarn:
 
 
 

Lysekil


Idag var jag i Lysekil på jobb.

Bland det roligaste var att få åka buss på färja, kändes exotiskt!
 
 
 
 

Veckan som gått

 
 
 

På spá!


 
Vi har haft en helt fantastiskt lyxig helg. I våras vann jag ett presentkort på en spáweekend som inkluderade övernattning i junior svit, fri tillgång till spá, spáritual, 3-rättersmiddag och frukostbuffé. Och nu, när höst/vintermörkret är här valde vi att utnyttja priset!

RSS 2.0