Framme i Cusco

Jag forsokerlagga upp bilder,men datorerna vi hittar ar inte av det nyaste laget, men sa smaningom kanske...

Vi ar nu framme i Cusco i alla fall. Bussresan som skulle ta 24 timmar visade sig ta drygt 30 timmar.Men det gick valdigt bra. Satena var stora och skona och de gick att falla till nastan helt liggandes. Emellanat fick vi lite mat ocksa, kyckling, ris,pommes frittes, mackor, kakor och dricka. Sa det gick ingen nod pa oss.

Utsikten fran bussen blandades av oken, havsutsikt, nan typ av karg stapp och mer gronskande berg. Dar det fanns gras sag vi flera lamadjur som betade. Som hogst var vi pa cirka 4000 meters hojd och hojdsjukan gjorde av vi fick ont i huvudet, blev trotta och andfadda av allt vi gjorde. Som tur var har vi acklimatiserat oss lite och ar nu lite piggare.

Nat som var kul att se fran bussfarden var Titicacsjon, varldens hogst bvelagna insjo, den ligger pa 3850 meter over havet.

Till Cusco kom vi sen igar kvall och akte direkt till hostellet vi hade bokat: Suecia 2 (Sverige 2). Frida blev alldels salig nar de i receptionen hade en bild av kungafamiljen - Har stannar vi, utropade hon bestamt!
Vi fyra har ett eget rum med toalett och dusch, inte direkt Knaust standard, vi kan kalla det trevligt spartanskt. Men sa kostar det oss 50 kronor natten per person sa vi ar valdigt nojda. Frukost serveras precis utanfor var dorr for det fashionabla priset till 10 kronor.

Annars mar vi alla bra, Frida dras med en forkylning men kampar tappert pa. Idag ska vi utforska Inka indianernas gamla huvudstad Cusco dar vi bor nastan mitt i centrum. Staden ligger pa 3300 meter over havet och det ar inte lika varmthar som i Lima, har ar det val mellan 15-20 grader, men vi tror vi klarar av den nagot kyliga temperaturen....=)

(lyckades fa in bild i underliggande inlagg, tar lite tid, far bli fler en annan dag)

Kommentarer
Postat av: Björn

Äsch. Sex timmar hit eller dit. Vad kan man säga, Frida gillar kungen! Femtio kronor per natt var ju oförskämt billigt!

Fler bilder!

2009-01-04 @ 11:09:33
URL: http://bjornshippablogg.blogg.se/
Postat av: Linda

Ta hit lite värme Sara :)

2009-01-04 @ 14:21:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0